2015. március 3., kedd

Feketeerdei bögrés süti

Ki ne szeretné a jól elkészített feketeerdő tortát? Jól elkészített alatt kell érteni, hogy kellemetesen csokoládés, omlós, a gyümölcs meg valahol az édes és a savanyú között lavíroz.. Meg a krém... Na azt tartsák meg. Legalábbis nekem nagyonnem, hiába imádok minden krémes sütikét, valahogy ebbe az ízvilágba mindig is tolakodó volt az a tejszínhabszerű izé, amivel megspékelték. Mi is az? Mindegy is. Szóval egy egy alternatív és meglehetősen diétás feketeerdő bögrés lett, ráadásul pofonegyszerű. A végén persze az ember mégis megkenné egy kis feketeribizli dzsemmel, de előfordul az is, hogy az összes paleobarát lekvár elfog egyszer csak... és az ember kénytelen lesz üresen enni. *Szipp*





  • 2 ek kókuszliszt
  • 1,5 ek kakaópor
  • 1 kk útifű maghéj (elhagyható)
  • 1 db tojás
  • 1 ek kókuszzsír
  • 1 kk eritritol
  • meggy
  • rum aroma
  • késhegynyi szódabikarbóna és aszkorbinsav
  • (a bevállalósaknak egy kis paleo csoki/pasztilla...)
Kezdetnek kiválasztunk annyi meggyet, amit nem szégyellünk, és hasonló mértékletességgel meglocsoljuk rum-aromával. Sajnos esetemben ez a ketózis helyén tartása miatt eléggé "szendére" sikeredett, de "én választottam ezt az utat"... :D Szóval összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a felmelegített kókuszzsírt és addig keverjük, amíg egy kis gömböccé összeáll a tészta. Ekkor ráütjük a tojást, elkutyuljuk és egyenletesen eloszlatjuk a tálkában. Hozzákeverjük a meggy levét, majd belenyomkodjuk a félbevágott szemeket is szépen, hogy minden falatra jusson. Ha elkészültünk, 600W-on 3,5 percig sütjük - eközben körülnézünk, akad-e valami finom cukormentes házi lekvár a környéken. Ha találtunk, örülünk, ha nem, nagy duzzogva, magában nyomjuk be a sütit. Esetleg lefojtuk egy kis kakaóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése