A sütihez:
- 2 ek kókuszliszt
- 1 ek útifű maghéj
- 1 ek kókuszzsír
- 1,5 ek kakaó
- 1 db tojás
- csepp víz
- eritritol
- szódabikarbóna, aszkorbinsav
A krémhez:
- 1,5 ek totu krém
- 1 ek cocomas
- 1 ek kókuszzsír
- édesítő
A sütit a szokásos módon kutyulom, majd rakom be a mikróba 3,5 percre. Amíg sül, készítem a krémet - amibe nagyon fontos a kókuszzsír, mert ettől lesz előbb krémes, majd szilárdabb halmazállapotú (ha van hozzá türelmünk). Miután elkészült és valamennyire ki is hűlt a süti, tetszőleges irányból felszeleteljük és megkenjük a krémmel. Igazándiból azért is ezt a képet választottam végül, mert ezen jön ki a legjobban a minta. Nekem legalábbis nagyon megtetszett :)
Ezután jön a legfontosabb rész (már ha az ember olyasmi végeredményt akar, mint a bolti): berakni a hűtőbe/ha elég alacsony a lakás hőmérséklete, félretenni. Kb 20-30 perc elég kell, hogy legyen a krémnek, de bevallom őszintén, ezt a fázist ma kihagytam :)
(Túl sok idő a hűtőben árthat a tészta puhaságának, úgyhogy érdemes kísérletezni, hol a legjobb "kihűteni".)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése