- 2 ek kókuszliszt
- 1 ek nyílgyökér liszt
- 1 ek útifű maghéj
- Fél (bio) citrom leve és reszelt héja
- 1 db tojás
- 1 ek kókuszolaj
- 2 kk eritritol
- szódabikarbóna, aszkorbinsav
A megolvasztott kókuszolajhoz hozzáadtam citromlé 3/4-ed részét és az útifű maghéjat. A száraz összetevőket elkevertem, ráütöttem a tojást, majd hozzáadtam a citromos-olajos masszát és ráreszeltem a citrom (megmosott!) héját. Mikróban 600W-on 3,5 percig sült. Ezalatt volt időm megcsinálni a cukormázat meg kisütni egy fél palacsintát Hugicának.
A cukormázhoz használtam fel a maradék citromlevet, meg annyi eritritolt, hogy szép sűrű legyen. Talán cseppentettem hozzá még egy kis kókuszolajat is. (Sajnos nincs itthon por alapú, azzal sokkal homogénebb mázat lehet azért csinálni - porítgatni nem nagyon volt türelmem, de így is megállta a helyét:)
Amíg kisütöttem a maradék gyógy-palacsintát, egész szépen megdermedt a máz, ami olyan jó citromosra sikerült, hogy a végén alig győztem sajnálkozni, hogy elfogyott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése