Nade lássuk a receptet:
- 1ek kókuszzsír (felmelegítve)
- 2 púpos ek kókuszliszt
- 1 csapott ek nyílgyökér liszt
- 1 ek útifû maghéj
- víz
- 1 kk fahéj
- 1 kk darált mandula
- 1 tojás
- 1 kk cocomas
- 1-1 mk szódabikarbóna & aszkorbinsav
- 1 kk eritritol
töltelékhez:
- 1 ek kókuszzsír (felmelegítve)
- fahéj (ízlés szerint, én pl adtam neki, mert kicsit gyengének találtam)
- eritritol
- darált mandula
továbbá: 3 db kicsi-nagy-közepes pogácsaszaggató
Két külön tálkában nagyjából párhuzamosan összekevertem a hozzávalókat (ez azért lesz fontos, mert a töltelék szinte megszilárdult, mire kivettem a sütit). A tésztához közben érzésre lötyögtettem vizet, kicsit szottyosabb, de könnyedebb végeredmény képével a szemem előtt lebegve. Jól lelapogattam a tetejét és 600 watton 3,5 percre betettem a mikróba. Mikor kivettem, tányérra fordítottam és a pogácsaszaggatókkal (a legkisebb igazából almacsumázó) 3 részre szedtem és visszatettem még fél percre. Miután kivettem, belülről kifele haladva megkenegettem és összeillesztettem.
A végén került rá még egy kis cocomas öntetként, de mire azt fotóztam volna, elmászott a természetes fénybeállításom. Ennyi. Azt hiszem, ez kedvenc lesz :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése