Süti:
- 2 ek kókuszliszt
- 1 ek nyílgyökér liszt
- 1 tk útifű maghéj
- 1 tojás
- 1-2 kk eritritol
- 1 ek kókuszolaj
- 1 db tojás
- (opcionálisan kb 5 gr cocomas)
- aszkorbinsav, szódabikarbóna
Máz:
- 1-2 ek kókuszolaj (nem könnyű kimérni, de a maradékot még rá lehet a végén csepegtetni :) )
- 1,5 ek kakaópor
- 1-2 csepp édesítő
- rum aroma ízlés szerint
- 1,5-2 ek kókuszreszelék
A sütihez előbb a száraz alapanyagokat összekeverjük, miközben mikróban felolvasztjuk a kókuszolajat. Ha felolvadt, hozzáöntjük, elkeverjük, hogy az edény faláról teljesen lejöjjön az utolsó szem liszt is. ezután ráütjük a tojást (ha nem akarsz takarékoskodni az edényekkel, fel lehet verni előtte, de nem szükséges.) Simára keverjük, miközben berakjuk a következő adag kókuszolajat is melegedni (vagy már jó előrelátóan megmelegítettük az összeset. Minden esetre elkezdünk a mázzal foglalkozni.) Lehetőleg olyan méretű tálat válasszunk hozzá, amibe pont belefér majd a süti - esetleg egy picikével nagyobbat csak. A lényeg, hogy olyan sűrűségű anyagot kapjunk, amibe ha beledugjuk a kisujjunkat, szépen bevonja, nem pereg le, nem fog átütni alatta a bőrünk :D ízlés szerint édesítjük és rumozzuk.
A sütit (ami már feltehetőleg kicsit megszívta magát) megvizsgáljuk, és ha úgy ítéljük, cseppenthetünk hozzá egy kis cocomast, ami lesz kedves megdobni nekünk a zsír-statisztikát, nomeg az állagot is. Ezután bevágjuk a mikróba 600W-on 3,5 percre.
Kiszórunk egy tálkába kb 2 ek kókuszreszeléket. (Ezeknél érdemes csomagolást olvasgatni. Szörnyű, mennyi mindenbe belekerül az a gonosz glutén - arra érzékenyeknél fulladást okozhat, úgyhogy a natúr-bió verzió ajánlott, esetleg a Kalifa, de erről még nincs visszajelzés). Ha kész a süti, és van türelmünk, kiborítás után várjunk picikét, hogy hűljön. Ezután belefordítjuk a csokimasszás tálba, jól megforgatjuk, nyomkodjuk benne - nem baj ha a talpára is visszafolyik belőle, hacsak nem féltjük a kicsi kacsónk tisztaságát. Utána kivesszük és egyből átborítjuk a kókuszreszelékes tálba. Ebben összerázogatjuk, majd szépen kirakjuk a tányérra. Ekkor még rá lehet csorgatni a maradék csokit, majd rászórni a maradék reszeléket. Ésennyi.
Jó étvágyat, jó rádiózást!
...ÉS a híres-neves kocka:
Ez isteni finom lett, és még a sütőt sem kell bemelegíteni :). Nekem valamiért túl darabos és száraz lett a tészta ( valószínüleg mert púpos evőkanállal adtam a kókuszlisztet), ezért kókusztejjel lazítottam. Köszi a receptet, kedvenc lesz!
VálaszTörlésörülök, hogy ízlett! valóban, a liszt (főleg a kókusz, aki megszívja magát) mennyisége jelentős ilyen szempontból. nyugodtan lehet ilyenkor még akár vízzel is hígítani rajta, az se baj, ha picit folyós lesz :)
Törlés